Fraktkostnad 49:- (fri frakt vid 799:-) / Leveranstid 1-3 vardagar / 30 dagars öppet köp

Istex Fjallalopi - tunnare isländskt ullgarn

  • 58 kr

Fjallalopi är ett tunnare ullgarn i den unika isländska ullen från Istex. Det är en tunnare version av populära Lettlopi - bara hälften så tjockt. Läs mer


I lager.
Leveranstid 1-3 vardagar
Betala med Swish eller Klarna
Fri frakt från 799 kr (annars 49 kr)
Öppet köp i 30 dagar
Dela

Fjallalopi är ett tunnare ullgarn i den unika isländska ullen från Istex. Det är en tunnare version av populära Lettlopi - bara hälften så tjockt.

De isländska garnerna är värmande, men andas också och ger lätta plagg. Plagg som stickas i Fjallalopi väldigt tåliga. Ett riktigt bra alternativ till en friluftströja eller vantar!

Garnet är spunnit av två olika ullfiber som ger garnet en unik karaktär - det mjuka underhåret och det grövre täckhåret. De isländska fåren på ön har anpassat sig efter det hårda klimatet på Island  och ger en tät, varm och naturligt vattenavvisande ull. 

En tröja som är stickat i Fjallalopi känns lätt och kan användas både inomhus och utomhus. Till en början kan tröjan kännas lite sträv och stickig, men efter tvätt och användning så blir den aningen mjukare.

Istex har publicerat ett gratismönster i Fjallalopi - en barnversion av den klassiska islandströjan Riddari. Här kan du ladda ner Riddari för barn.


Tjocklek: Sport
Vikt / Längd: 50 g / 150 m

Material: 100 % ull
Superwash: Nej

Stickor: 3.0 - 4.0 mm
Masktäthet: 22 maskor


Tvättråd: Handtvätta svalt med ulltvättmedel. Plantorkas.
Miljö: Ullen är Oeko-tex-certifierad.
Ursprung: Ullen kommer från isländska får och garnet produceras på Island.MÖNSTER


Klicka här för att se mönster med Istex Fjallalopi på Ravelry. (Eftersom det är ett nytt garn finns ännu inte så många mönster på Ravelry, men det kommer garanterat fler framöver.)