Fraktkostnad 49:- (fri frakt vid 799:-) / Leveranstid 1-3 vardagar / 30 dagars öppet köp

Garnskålar

Garnskål i mangoträ och pärlemor - 15 x 9 cm Garnskål i mangoträ och pärlemor - 15 x 9 cm
Garnskål i rosenträ - 14,5 x 10 cm Garnskål i rosenträ - 14,5 x 10 cm
Garnskål i flera sorters trä - 14 x 8 cm Garnskål i flera sorters trä - 14 x 8 cm

Har du suttit och stickat eller virkat och varit med om att garnnystanet rullar iväg över golvet? Ofta så rullar det dessutom in under soffan eller fåtöljen du sitter i så att du måste ner på golvet och försöka fiska ut det. När du väl hittar det (om inte hunden eller barnet hittar det först) så är det kanske både dammigt och trassligt. 

Det finns två lösningar på problemet. Ett alternativ är att använda garnnystanet inifrån, vilket gör att garnnystanet ligger mer stilla när du använder det. En annan lösning är att använda en garnskål.

En garnskål håller ditt garn på plats när du stickar eller virkar, eftersom det stannar kvar i skålen där du lagt det. Det gör det mindre troligt att din hund eller katt ska få för sig att leka med det, och du håller det borta från damm och smuts på golvet. Ska du sitta utomhus och sticka eller virka så vill du såklart undvika att garnnystanet rullar ner i en jordig rabatt eller hamnar i sjön.

En annan fördel är att en garnskål hjälper dig att hålla en jämnare stickfasthet eftersom garnet rullas ut i en jämn takt och inte trasslar lika lätt.

Placera ditt nystan i skålen och se till att garnänden passerar genom skåran i skålen. Om du använder dig av flera nystan så kan du använda dig av hålen som finns på vissa modeller.

Garnskålar fungerar bäst till runda garnnystan och garnskålen ska vara lite större än nystanet för att det ska kunna röra sig fritt i skålen.