Fraktkostnad 49:- (fri frakt vid 799:-) / Leveranstid 1-3 vardagar / 30 dagars öppet köp

Om Kreativa Knuten

Hej,

Vad roligt att du hittat hit! 

Jag startade Kreativa Knuten för att jag saknade en modern e-handel för handarbete med ett fokus på hållbarhet och skaparglädje. Min förhoppning är att du uppskattar butiken och hittar något som inspirerar dig till skapande.

Jag önskar dig många härliga och kreativa stunder!

Frida


Hållbarhet

Hållbarhet är ett brett begrepp, men för mig handlar det om att ta hänsyn till vår jord, oss människor och djuren i så många avseenden som möjligt. Du kan läsa mer om Kreativa Knuten och hållbarhet här.

Jag tycker att det är viktigt att man som konsument kan ta medvetna beslut. Därför vill jag att det ska vara lätt att få information om ursprungsland och miljömärkningar:
Grön markering: Produkten är miljöcertifierad eller återvunnen
Lila markering: Råvaran i produkten är svensk, nordisk eller europeisk

Skaparglädje

Handarbete är en process med många härliga steg. Att bli inspirerad, välja material och färger, den härliga känslan av att skapa och sedan glädjen när man har en färdig produkt som man skapat med sina egna händer. I de flesta fall så har du sedan en produkt som fortsätter ge glädje under lång tid när den används.

Att skapa med händerna ger enligt forskning positiva hälsoeffekter. För mig ger det ofta en stund av inspiration och flow, och rofylldhet eller utmaning beroende på vad det är för projekt. Det kan också ta bort en känsla av rastlöshet. Hur mår just du efter en stunds handarbete? Om du inte vet säkert, testa och känna efter. Kanske är det precis vad du behöver mer av i ditt liv?


 Om mig:

Namn: Frida
Bor: Vid Vätterns södra del
Familj: Man och 2 små barn

Som barn älskade jag att pyssla, rita, sy och snickra. Tyvärr glömde jag under många års tid bort det och skapade väldigt lite. Jag studerade och hade därefter ett kontorsjobb med mycket skärmtid och analyserande, men inte så stort utlopp för min kreativitet. När jag var gravid med mitt första barn så började jag att sticka och virka, och blev påmind om vilken härlig känsla det är att skapa med händerna. Sedan dess har jag alltid haft minst ett projekt igång och jag tycker att det är fantastiskt roligt att testa på nya hantverk och att fortsätta utvecklas.