Fraktkostnad 49:- (fri frakt vid 799:-) / Leveranstid 1-3 vardagar / 30 dagars öppet köp

Malabrigo

Malabrigo tillverkar handfärgade garner med fantastiska färger. De  inspireras mycket av naturen, landskap, platser, konst och vardagsliv.  Många namn är hämtade därifrån.

De flesta av garnerna tillverkas  av 100 % merinoull från Uruguay. Den kommer från gårdar som låter fåren  ströva fritt och där det fortfarande finns gammeldags fåraherdar som  sköter om dem. Ullen har hög kvalitet och är väldigt mjuk. Mulesing  används ej i Uruguay. 

Malabrigo är ett familjeägt företag med verksamhet i Peru och Uruguay. De startade på liten skala 2005, då två svågrar började färga ull i köket. När de fick fina resultat började de sälja sina garner till USA och därifrån gick det snabbt till att växa till att sälja till länder i Europa och resten av världen. De fick snabbt skaffa större lokaler och fler anställda.

Malabrigos anställda är till stor del kvinnor i alla åldrar, och företaget försöker att ge anställning  till människor som annars har färre jobbmöjligheter.

Tillverkningen sker numera i Peru, medan produktutveckling pågår i Montevideo.

Miljömässigt så jobbar de med att minska vattenförbrukning och de uppfyller också kraven för Oeko-Tex 1907/2006 CE standard.