Fri frakt vid 799:- / Leveranstid 1-3 vardagar / 30 dagars öppet köp

DIY - Enkla pumpor av garn

|9/10, 2023

DIY - Enkla pumpor av garn

Det här är enkla, fina och roliga pumpor att göra själv eller tillsammans med barn. De är också ett bra pyssel för att göra åt restgarner som du säkert har hemma.

Du behöver:
- En pappersrulle
- Några meter garn av valfri sort (jag använde Bobbiny flätade garn i storleken 5 mm i färgen Terracotta)
- En liten kvist
- Ev. en garnnål


Gör såhär:

1. Klipp en bit av toarullen. Till den lilla pumpan använde jag en 2,5 cm bred bit. Till den stora pumpan så klippte jag två bitar på 3,5 cm och för att få en större diameter så klippte jag upp och tejpade jag ihop de två bitarna till en större rulle).


2. Klipp av en bit garn på några meter (det är lättare att dra igenom om den inte är allt för lång). Snurra garnet runt den runda biten. När det började bli mycket garn runt rullen tyckte jag att det underlättade att använda en garnnål för att dra igenom garnet. Fortsätt tills du inte kan få igenom mer garn.


3. Stick ner en liten kvist i hålet. Klart! 🎃


Jag testade också att göra en pumpa med ett tjockare ullgarn (Järbo Jette). Den blev också mysig!