Fraktkostnad 49:- (fri frakt vid 799:-) / Leveranstid 1-3 vardagar / 30 dagars öppet köp

Rauma Vams - tjockt och varmt garn i 100 % norsk ull

  • 48 kr

Rauma Vams är ett 2-trådigt kardgarn i 100 % norsk ull. Plagg som stickas i Vams blir mjuka, varma och luftiga.Det är Raumas tjockaste ullgarn. Läs mer


I lager.
Leveranstid 1-3 vardagar
Betala med Swish eller Klarna
Fri frakt från 799 kr (annars 49 kr)
Öppet köp i 30 dagar
Dela

Rauma Vams är ett 2-trådigt kardgarn i 100 % norsk ull. Plagg som stickas i Vams blir mjuka, varma och luftiga.

Det är Raumas tjockaste ullgarn som ger snabbstickade plagg och är därför extra bra för nya stickare eller de som saknar tålamodet till att sticka stora plagg i tunna garner.

Garnkvaliteter i 100 % ull ger plagg som är varma och andas i fuktigt    tillstånd. Det gör att plaggen passar extra bra till  friluftsaktiviteter, men självklart också till vardagsbruk.

Den   norska ullen kännetecknas av god slitstyrka, spänst och elasticitet.  Spunnet som kardgarn så ger ullen en ideal balans mellan funktionalitet  och komfort. Resultatet är lätta, luftiga och tåliga kläder med lång  livslängd.

Vams passar bra till tovning, förutom det blekta och svarta garnet. Olika färger kan ge lite olika tovningsresultat, vilket kan vara bra att ha i åtanke.

Eftersom Vams är ett tjockt ullgarn till bra pris och med en stor färgpalett så tycker jag att det också passar bra till pyssel, pom-poms och punch needle.

Vams  tillverkas på fabriken i vackra Romsdalen i Norge. Där tvättas, kardas,  spinns, tvinnas, färgas och nystas garn i 100 % norsk ull.


Tjocklek: Bulky
Vikt / Längd: 50 g / 83 m

Material: 100 % norsk ull
Superwash: Nej

Stickor:  5-6 mm
Masktäthet:  14-16 maskor


Tvättråd: Tvätta svalt med ullprogram eller handtvätt med ulltvättmedel.
Miljö: Den norska ullen är Svanen-märkt.
Ursprung: Ullen är från Norge och tillverkningen sker i Norge.MÖNSTER


Klicka här för att se mönster med Rauma Vams på Ravelry.