Fraktkostnad 49:- (fri frakt vid 799:-) / Leveranstid 1-3 vardagar / 30 dagars öppet köp

Istex Plötulopi - ospunnet garn/förgarn i isländsk ull

  • 85 kr

Plötulopi är ett ospunnet garn i den unika isländska ullen. Läs mer


I lager.
Leveranstid 1-3 vardagar
Betala med Swish eller Klarna
Fri frakt från 799 kr (annars 49 kr)
Öppet köp i 30 dagar
Dela

Plötulopi är ett ospunnet garn, så kallat förgarn, i den unika isländska ullen. Att det är ospunnet innebär att det är ömtåligt att sticka med, vilket gör att man behöver vara lätt på handen och sticka löst. För att göra det enklare så kan man eventuellt sticka tillsammans med ett tunnare spunnet garn. Till exempel är det väldigt fint att sticka en tråd Plötulopi tillsammans med en tråd Silk Mohair.

Ett plagg stickat i Plötulopi blir riktigt lätt och luftigt, men också tåligt vilket beror på det isländska garnets kvaliteter. 

Plötulopi kan man sticka med en, två eller tre trådar, beroende på vilken tjocklek du vill ha. En tråd ger en masktäthet på 19 maskor per 10 cm (på stickor 4.5 mm) - Lettlopi har masktäthet 18. Två trådar ger 14 maskor per 10 cm (på stickor 5.5 mm) - Alafosslopi har masktäthet 13.

Vill du kunna se färgerna i verkligheten för att kunna planera ditt nästa projekt så kan du köpa en färgkarta för Plötulopi.

Plötulopi tillverkas av Istex, som är Islands största garnproducent. Ullen kommer från isländska får och är oeko-tex-cerifierad, vilket betyder att den inte innehåller några farliga kemikalier. Plötulopi produceras helt och hållet på Island.

Tjocklek: Worsted
Vikt / Längd: 100 g / 300 m

Material: 100 % ull
Superwash: Nej

Stickor: 4.5 mm (för en tråd)
Masktäthet: 19 maskor (för en tråd)


Tvättråd: Handtvätta svalt med ulltvättmedel. Plantorkas.
Miljö: Ullen är Oeko-tex-certifierad.
Ursprung: Ullen kommer från isländska får och garnet produceras på Island.MÖNSTER


Klicka här för att se mönster med Istex Plötulopi på Ravelry.